Як приготувати бульйон з галушками?

Як приготувати бульйон з галушками?

Для приготування бульйону з галушками рекомендується використати курячу грудку, оскільки після того, як бульйон буде готовий, з неї виходить відмінна начинка для пирога. Ну, а пиріг з такою начинкою є відмінним доповненням до бульйону.

Проте якщо вам подобається бульйон з м'ясом, то можна використати і курячі крильця, і гомілки, і навіть стегенця. Правда, рекомендується видалити шкіру, інакше бульйон буде жирноват, особливо якщо його варити на основі курячих стегенець.


Природно, спочатку вариться сам бульйон — з додаванням приправ і прянощів за смаком, починаючи від лаврового листа і закінчуючи різними наборами перців. Ну, а потім, коли бульйон практично готовий, настає час для галушок. Головна бульйонна фішка. Отже, як же приготувати галушки?

Можливі декілька варіантів. Найпростіший — борошно з яйцем. Приготування елементарне: вимагається усього лише збити яйце, можна просто вилкою, і додати в нього трохи борошна — рівно стільки, щоб вийшло круте тісто. Потім від цього тіста відділяються шматочки і опускаються в киплячий бульйон, де і варяться 10 − 15 хвилин.

Кулінарний рецепт простий, але галушки виходять не ідеальними — вони, що називається, нудні і не занадто прикрашають бульйон, хоча у поєднанні з дрібно рубаною зеленню блюдо цілком симпатично і на вигляд, і на смак. В якості доповнення можна використати різні піроги і пиріжки з несолодкою начинкою, у тому числі і пиріжки з квашеною капустою.

Але можна витратити трохи більше часу і інгредієнтів, щоб приготувати галушки, які сподобаються навіть найвимогливішому гурманові. Причому рецепт і спосіб приготування ненабагато складніше.

Для них знадобляться наступні інгредієнти:

  • 2 яйця;
  • 2 їдалень ложки курячого жиру;
  • 3−4 їдалень ложки кип'яченої охолодженої води;
  • 6−7 столових ложок борошна.

Усі інгредієнти ретельно перемішуються до однорідної маси, а потім з них ложкою формуються галушки і опускаються в киплячий бульйон. Рекомендується ложку заздалегідь змочувати, можна у бульйоні, щоб маса не прилипала, а легко відділялася. У бульйон додається дрібно рубана зелень, подається він гарячим, поедается із задоволенням. Відмінним доповненням до бульйону є піроги і пиріжки з м'ясом, м'ясом і рисом, з печінкою і навіть з грибами.

Але найсмачніший і навіть вишуканіший варіант виходить, якщо звичайне пшеничне борошно замінити на перемелену мацу. Для того, щоб з маци виготовити борошно, можна скористатися звичайною м'ясорубкою — п'ять хвилин роботи гвинтом Архімеда, і необхідний інгредієнт вже є в наявності.

Галушки з маци вже повинні мати форму, а не бути просто симпатичними "місячними" шматочками, як галушки з борошна. Масу тесту з маци треба розділити на невеликі частини, сформувати з них кульки. Ось ці кульки необхідно розкласти на дошці і відправити до холодного місця(цілком підійде звичайний холодильник) на годину-два. В принципі, галушки можна сформувати тоді, коли починається приготування бульйону. І якраз до того моменту, коли бульйон буде готовий, галушки теж будуть готові до закладки в каструлю.


Формуючи кульки, слід враховувати, що галушки з маци істотно збільшуються в об'ємі в процесі варіння, тому кульки бажано робити зовсім невеликими, щоб потім не виявилось, що на порцію доводиться одна величезна галушка.

Бульйон з галушками з маци, природно, подається з дрібно рубаною зеленню. До нього прекрасно підходять різні піроги і пиріжки, як, втім, до будь-якого бульйону з галушками. Також можна до цього бульйону подавати грінки з яйцем — шматочки білого хліба поринають в молоко, потім у збите яйце і обсмажуються з двох сторін. Грінки, як і бульйон, рекомендується посипати дрібно рубаною зеленню(петрушка, кріп, селера). Можна посипати грінки зеленню в процесі обсмажування, а згори — тертим сиром.

Готуйте — і та буде ваш стіл елегантний, блюда смачні і корисні. Смачного!


Надрукувати