Що робити, якщо застряг? 7 стратегій прориву вперед

Що робити, якщо застряг? 7 стратегій прориву вперед

У певний момент життя кожен почував себе застряглим або таким, що опинився у безвиході. Можливо, хтось прямо зараз застряг в складній ситуації і хоче викинути білий прапор. Але не поспішай здаватися. Існує декілька стратегій, які допоможуть прорватися і почати рухатися вперед.

Депресія, безвихідь і невпевненість застигають нас, коли ми опиняємося в пастці. Що робити, якщо застряг? Не варто падати духом або здаватися. Завжди є вихід. Вибери відповідну стратегію для ривка вперед.


Що робити, якщо застряг? 7 стратегій прориву вперед

1. Подивися з боку

Проблема не може бути розв'язана на тому ж рівні свідомості, що його створив. Коли потрапляєш в складну ситуацію, треба зробити паузу і віддалитися від ситуації. Тепер подивися на проблему з боку, як сторонній глядач. Незалежна і неупереджена точка зору дозволяє швидше знайти вихід із складної ситуації.

2. Зроби перерву і відпочинь

Припиняй битися, немов риба об лід. Візьми перерву і добре відпочинь. Ця стратегія дозволяє перевести дух і знімає тиск ситуації. Відпочинок допоможе знайти інше рішення або побачити все в іншому світлі. Коли застряг - просто трохи відпочинь.

3. Позбався від зайвого

Коли застряг, треба позбавитися від зайвого багажу. Викини все, що тебе утримує і що заважає. Даремні методи, помилкові переконання, шкідливі звички, токсичні люди, забобони, страх, лінь і боягузтво. Поки ти не відпустиш все, що утримує, то буксуватимеш на місці.

4. Зроби крок назад

Коли потрапив до ями, тієї першої справи - це перестати копати. Коли зайшов у безвихідь, треба трохи повернутися назад і подумати. Яка причина зупинки і що заважає рухатися вперед? Подумай, що стало причиною проблем і пробуксувала на місці? З цієї точки спробуй рухатися в іншому напрямі або поміняй стратегію.


5. Влаштуй мозковий штурм

Іноді здається, що немає відповідних варіантів, коли застряг. Але звичайно це немає так. Завжди є хороші виходи, які дозволять зрушитися з мертвої точки. Влаштуй мозковий штурм і постарайся побачити усі потенційні можливості. Які варіанти ще є у тебе? Складай в копи глибше і розглянь всілякі шляхи.

6. Звернися по допомогу

Іноді буває недостатньо твоїх знань і сил для вирішення проблем. Коли застряг в пісках складнощів, то поклич на допомогу всюдихід. Він тебе швидко витягне. Тобі потрібна допомогу батьків, друзів або якусь досвідчену людину. Хто може тебе трохи підштовхнути в потрібному напрямі. Звернися по допомогу і зможеш вибратися з пастки, в яку попав.

7. Будь гнучкіший

Коли не пускають в двері, то битися головою об стіну безглуздо. Може краще залізти у вікно або знайти чорний вхід? Будь гнучкіший і мудріший. Зроби зрушення свідомості і шукай обхідні шляхи, що стоять. Коли застряєш, то це перша ознака твоєї прямолінійності. Будь гнучкіший.

Що робити, якщо застряг? Використай найбільш відповідну стратегію прориву. А тепер вперед.


Надрукувати