Безпека в аквапарку

Безпека в аквапарку

Хто не любить літом сходити в аквапарк? Люблять усі без виключення - і дорослі, і діти. Проте місце це досить небезпечне і травматичное. І батькам обов'язково потрібно знати техніку безпеки.

1. Оптимальний вік дитини


Звичайно, адміністрація аквапарків сильно не обмежує відвідувачів на предмет віку їх дитини. Але з грудничком туди точно йти не варто, а оптимальним я рахую вік дитини від 5 років, коли він вже може добре розмовляти і упевнено рухатися в дрібній воді.

До того ж діти до 5 років можуть бути занадто чутливими до вентиляції і протягів, великої кількості незнайомих людей і надмірно хлорованої води.

2. Інструктаж для дитини

Перед тим, як піти в аквапарк, поясните дитині, що він має бути дуже акуратний і не втрачати із виду батьків.

У разі, якщо він раптом загубиться, йому потрібно звернутися до дорослого в спецформі аквапарку і попросити розшукати його батьків. Дитина повинна добре пам'ятати своє прізвище і вік, щоб співробітник зміг дати оголошення по гучному зв'язку. І ні в якому разі не повинен сам покидати аквапарк, навіть з людиною у формі. З аквапарку він йде тільки з мамою або папою.

3. Аніматори і інструктори

За додаткову плату можна передоручити своє чадо спеціальному дитячому аніматорові. Він водитиме його по дитячих гірках і наглядатиме за ним. Це особливо зручно, якщо в аквапарк йде група діток з 5-7 чоловік.

Але тут є свої нюанси. Чужа людина прискіпливо не стежитиме за вашою дитиною, часто це звичайні студенти на літній підробці, які не мають власних дітей, у них немає навичок поводження з ними. Тому поговорите з кожним інструктором індивідуально, запишіть їх прізвища, попросіть не пускати дитину в трубу одного, а тільки з дорослим. Щоб вони простежили, що на дитині є жилет або надувні нарукавники, завжди тримали за руку, якщо малюки йдуть до іншого басейну або гірки.


Таке пильне увага дасть зрозуміти аніматорові, що ви налагоджені серйозно і безпека дитини в аквапарку має для вас вирішальне значення. Це дисциплінує навіть зовсім легковагих молодих людей.

4. Гірки

Так і хочеться сказати - Не усі гірки однакові корисні. На жаль, в наших вітчизняних аквапарках рідко контролюють доступ до гірки залежно від ваги і зростання. А це має значення. Занадто легку дитину може перевернути в трубі і добре, якщо все обмежиться тільки забиттями.

Розкажіть малюкові, що, будучи в трубі, йому потрібно розслабитися і не протистояти течії, просто стати маленьким корабликом, якого відносить річка.

5. Взуття і інше спорядження

У басейн або аквапарк беріть тільки зручне пластикове взуття, яке не ковзає і щільно утримується на ніжці. Ідеальним варіантом можуть бути шльопання на кшталт кроксов.

Також візьміть надувні нарукавники або жилет і круг.

6. Медична допомога


Після кожного спуску запитуйте дитину як він себе почуває, чи не ударився він. Деякі діти швидше не скажуть мамі про проблему, аби покататися ще, тому стежите за його поведінкою. Якщо він в'ялий і розсіяний, то аквапарк краще всього покинути.

У разі забиття або травми викликайте медсестру, такий працівник зобов'язаний бути в кожному аквапарку. А якщо дитину рве, то це може говорити про струс мозку, і краще всього викликати швидку або їхати до медичної установи на своїй машині. У лікарні дитини оглянуть лікарі і зроблять рентген і МРТ.

Не варто відмовлятися від аквапарку зважаючи на його небезпеку. Просто будьте пильніші на його території, і тоді спільний відпочинок з дитиною залишить у вас тільки приємні спогади.


Надрукувати